Logo

гр. Варна

Видове мебели

Вече сте в новото си жилище и сега остава най-приятната от всички работа, а именно да се обзаведе с подходящи мебели, които да подхождат на вашият темперамент и разбира се възможности.

 

Кои са мебелите, обаче, които трябва задължително да присъстват в едно жилище, и кои са тези, които са по-скоро като допълнителен декор, отколкото като мебели?

 

На първо място това са леглата в едно жилище. Не че не може да се спи и на дюшек, но някакси е много по-удобно след уморителна работа, човек да се опъне на мек дюшек, който да не се валя по земята. Да не говорим, че леглата са и много практична мебел, защото много от тях са с чекмеджета в долната част, което ги прави и чудесен начин за съхранение на дрехи и други вещи. Днес има толкова много модели легла и спални, че в някои случаи може и да ви е малко трудно да изберете. Може да избирате измежду легла от масивно дърво, МДФ и ПДЧ.

 

Разбира се материала с най-дълъг живот е дървото, което обаче, ако не се съхранява както трябва и не се почиства, може скоро да ви изостави или да се нацепи. Цената му е много по-висока от другите материали, но определено си заслужава. Следващото по качество е МДФ, което представлява плоскости с дървени частици, силно пресовани и слепени. Те са много издръжливи и са на по-достъпни цени, но все пак са си скъпи, заради високото качество. Също така могат да се декорират допълнително и се предлагат в различни цветови гами, докато например ПДЧ плоскостите са по-ограничени откъм цветове, но пък цената е най-ниска от трите основни материала.

 

Следващите видове мебели, които трябва да имате в новото си жилище, е масата. Красивата, масивно маса, заобиколена от красиви и стабилни столове, в класически вид или пък изработени според съвременните тенденции, е нещото, което може да се каже, че е второ по важност. Както и леглата и масите може да се изработят от трите основни вида дървени плоскости, като в допълнение се срещат и много маси от стъкло, желязо или метал, ратан, а също така и пластмаса. Наред със столовете, масите са мебели, които може да се изработят от почти всякакъв материал.

 

След масата и столовете, ще ви трябва и място, на което да си съхранявате дрехите и различните вещи. Гардеробите и модулните системи за всекидневна, за следващите по важност мебели. Изработката им е съобразена със стила на останалите части от мебелировката. Винаги може да си намерите подходящи секция и гардероб, които да са като изляти заедно с леглото, дивана или масата във всекидневната. Така дори без да си купувате цял комплект, пак може да получите оригинален и стилен модул.

 

След това идва ред на дивана заедно с фотьойлите, малките табуретчици и бюра, кухненските мебели. Разнообразието е толкова голямо. Дори в банята може да си сложите няколко мебела, като табуретка, на която да присядате, докато си правите тоалета, както и шкафчета. Вече за всеки нужди има мебели, които могат да отговорят на тях, а за вас остава само да прецените доколко и от какво се нуждаете точно, защото в някои случаи може да си мислите, че ви трябват много неща, а в същото време като краен резултат да се получи претрупано жилище, което сякаш не може да “диша”. Подбирайте внимателно.

 

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна