Logo

гр. Варна

Детски гардероб – какъв да изберем за стаята на детето

Както знаем детската стая е “крепостта” на нашето дете, точно както и спалнята е за нас. Затова то трябва да се чувства добре в своята крепост. Което ще рече, че мебелите и самият дизайн на стаята трябва да го карат да се чувства добре. Всички знаем за силата на цветовете. Нужно е, освен да уважаваме желанията на децата си, също така да им покажем, че може би черното за стените не е съвсем удачен вариант, който ще им действа успокояващо. Или да се съгласим и да почакаме да си смени вкуса или желанието.

 

Но да кажем, че сме приключили с обзавеждането на детската стая или по-точно с боядисването на стените, детето ви си е избрало легло, тъй като нямате възможност да си купите цял комплект, имате килими или просто подова настилка, и остава да купите нов гардероб по поръчка или скрин за детската стая, където детето да си съхранява дрехите и вещите. Кой обаче вариант на детски гардероб ще е най-удачен сред множеството мебели на пазара?

 

Както може би и сами ще се досетите първото правило е цвета на детския гардероб да си подхожда с останалото обзавеждане на стаята. Има толкова много гардероби, които са красиво изработени в кафяв цвят, за страните на гардероба, и някакъв различен цвят за вратите и/или чекмеджетата, ако има такива.

 

Например, ако имате типично детска стая, тоест детето е малко, може да заложите на детски гардероб и/или скрин, които понякога се продават в комплект, които да се състоят от кафяво и свежо зелено за вратите и жълто за вратите на чекмеджетата, например. Или червено и синьо. Вариантите са безброй, може да си купите и мебели по поръчка, по ваш вкус и размери на стаята. Като разбира се съобразите с това в какъв цвят са стените, какви са пердетата и др.

 

Друга много по-важна част е да проверите дали вратите на гардероба са закачени с хубави механизми – плъзгащите врати с прави релси и плъзгачи, а окачените с качествени панти. Това разбира се може да стане, само ако разбира те от дърводелство или просто да посетите с някой приятел, любител-дърводелец, който да разгледа подробно вратите на всеки детски гардероб, който сте харесали.

 

Принципно всяка мебелна фирма използва качествени материали, особено скачващите елементи, които са много важни за добрата работа и дългият живот на мебелите, но понякога се случва да е поставен дефектен плъзгач или панта, или просто да не е поставено добре, което пък кара дървото да се изкриви.

 

Освен това трябва да се съобразите и с това колко точно вещи и дрехи има детето ви, за да прецените дали ще ви стигне мястото на един или друг гардероб, който сте избрали вие или детето. Все пак, ако е по-голямо може да поговорите за това, което е най-важно, а именно наред с хубавото и практичното.

 

Има много красиви и грабващи окото детски гардероби, но повечето от тях съвсем не са така практични. Например за бебешка стая има гардероб, чийто врати са плъзгащи и се отварят настрани, но пък откриват само едно крило, в което може да се наредят принадлежностите и дрехите на детето. Ако няма външни рафтове, подобни гардероби не си струват парите, след време ще трябва да купувате нов.

 

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна