Logo

гр. Варна

Детски мебели – насоки

Да декорираме детска стая с нови мебели или пък да разместим малко старите, понякога може да е доста сериозно предизвикателство. Особено пък, когато става въпрос за вместване в определен бюджет. Друго, пред което всеки решил да декорира детска стая, пред което се изправя е огромното разнообразие от детски мебели, цветове и др. Да, има чудесни комплекти за детска стая, направени в един тон, много добре подхождащи си, но те в повечето случаи варират от няколкостотин до няколко хиляди лева, че човек първо се обърква кое е качественото, и второ да намери подходящото на точната цена.

 

Ако не можете да се ориентирате, може би е добре да погледнете промоционалните продукти, които отскоро много фирми са започнали да пускат на пазара за мебели. Може да изберете от тях, както отделни части за обзавеждането – легло, спалня, гардероб, бюро, скрин и др., така и цял комплект на разумна цена с приемливо качество. Ако изберете първият вариант ще можете да комбинирате различните мебели по един индивидуален и както ви се хареса на вас начин, според семейният бюджет.

 

И така, ако сте взели решение за „събиране” на детската стая, кои са детските мебели, които ви трябват? Като за начало имате много голям избор при гардеробите за детски стаи. Освен това, гардеробът е вещ, която ще може да ползва детето ви дори и след като вече не е много малко. За разлика от леглото и бюрото например. Ако успеете да намерите един качествен детски гардероб, определено години напред ще може да разчитате на него.  

 

Когато го избирате е много важно дали той ще е двоен или единичен. Естествено, ако детската стая не е особено голяма, тогава нямате много голям избор. Единичният гардероб не заема толкова много място и обикновено се  състои от място за окачване на дрехи, горен и долен рафт или горен и странични рафтове.

 

Най-трудното нещо, което следва да изберете за детето ви, и което е от особено значение, е леглото. Качеството тук отново играе голяма роля. Защото въпреки практичните модели тип кошарки, които после се преобразуват в отворено или юношеско легло, може да се окаже, че не могат да изпълняват функцията си след като детето порасне и пак ще ви се наложи да купувате детско легло само след няколко години. Затова е добре да обиколите добре магазините, за да прецените какво ще вземете.

 

Бюрото и скринът са други важни мебели от детската стая. В първият случай ще ви трябва бюро или маса, след като вашето дете стане ученик, тогава ще има нужда от свое кътче, където да подготвя домашните си и да си държи нещата. Скринът пък е по-подходящ за малки деца и бебета, за които ви трябват много чекмеджета и място, на което да се повива.

 

За да изберете качествените, ще трябва да поразгледате самите сглобки, материали и начин на залепване. Понякога, когато качеството не е добро, си личи по това как са залепени лицевите части на мебелите. Ако те са грапави и изглеждат така сякаш всеки момент ще се разпаднат или разлепят, то със сигурност ще трябва да се ориентирате към друг модел или дори марка.

 

Като цяло обаче ще трябва добре да планирате тази важна крачка от обзавеждането на детската стая. И в крайна сметка търсенето си заслужава, защото ще получите една уютна, красива и практична детска стая, където вашето дете ще се чувства добре.

 

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна