Logo

гр. Варна

Женското ъгълче, наречено будоар

Всеки член на едно семейство има нужда от своя стая, която да бъде обзаведена по негов вкус, за да се чувства комфортно в нея. 

Например децата обожават стаята им да е възможно в най-ярките цветове, идеална за забавление и игри. Родителите обръщат внимание на спалнята и гостната  за собствен комфорт.  Ще обзаведем женското ъгълче  защото то е важна част от живота на всяка жена. Грешно е сравнението на женската спалня с будоар. Французите са измислили будоарът и в превод означава – сърдя се, през 17 век в двореца имало обособена стая , в която светските дами почивали и се уединявали ако били ядосани, сърдити или гневни.

 

С течение на времето будоарът станал любимо място на дамите - там те клюкарствали на воля, водели съкровени разговори и пиели вино. Това наложило обновяване на будоарът и снабдяването с нови и скъпи вещи.

 

Будоарът е мястото на жената, той е типично женски ъгъл, стая за отдих, почивка и релаксация, но  в никакъв случай не трябва да се бърка със спалня.  В течение на времето започнали да го доближават до спалнята и започнал да изпълнява женски функции.  Там стопанската се отпускала, грижела за себе си и пишела писма.

 

Будоар в днешно време?

 

Моделиерите, създавайки интериорите и мебелите за своите клиентки живеещи самостоятелно  наричат спалните будоари. Това е спалня със нотка френски стил. Този стил се изразява в голямо,разкошно и скъпо легло с много на брой възглавници.

 

В България будоарът , женското ъгълче се намира в спалнята на съпрузите. Поради невъзможността или липсата на помещение. Много от жените избират за уют малко ъгълче в спалнята. Неизменна част от него са тоалетната масичка  на нея жената се разкрасява) и огледалото то трябва да е голямо и с приглушена светлина.

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна