Logo

гр. Варна

Какво офис бюро да изберем

Офис бюро от масивна дървесина, МДФ, ЛПДЧ или ПВЦ? Какво да изберем? Кое най ще подхожда на нашия офис, кое ще е най-практично, но също така и да създава впечатление за изисканост? По принцип всяка една офис мебел е проектирана така, че да говори за изисканост и елегантност, и преди всичко за това, че в сградата работят професионалисти, на които може да се разчита. Това впечатление, особено за човек, който за първи път стъпва в нечий офис е много важно. А за работещите си е удобство.

 

И така какви са предимствата на едно офис бюро? Най-голямото разбира се е, че може да си държите най-важните вещи за работата в него. Освен това компютъра или лаптопа ви ще имат идеално местенце. Многото шакфчета и чекмедженца по него са незаменим помощник в процеса на работа. Така че от практична гледна точка едно средно голямо офис бюро, с 4-5 чекмеджета и един шкаф, както обикновено се предлагат е перфектния помощник. Да, разбира се, и с един удобен стол пред него, и може и цял ден да не станете от бюрото, заети с писане, вдигане на телефони, преглеждане на документи и файлове и т.н.

 

Нека сега да разгледаме естетическата и разбира се финансовата страна на въпроса за избор на офис бюро. Разбира се най-доброто, на което може да заложите е масивната дървесина или естествения фурнир. Но поради високото си качество и цената на тези стоки е доста над средното. Което за един новооткриващ се офис и все още неналожил се на пазара е проблем и не е нужно от финансова гледна точка. И все пак естествената дървесина си има и своите недостатъци.

 

Да, вярно е, че в сравнение с някои от новите материали, които са смесица между няколко материала, животът й е много по-дълъг, но пък трябва да се чисти всеки ден от прах, много трябва да се внимава с разливането на разни течности и напитки по дървото, а и също така при прекалено сух въздух в стаята, дървото може да се напука. Ако не е поставен качествен лак може да се надраска и т.н.

 

Общо взето мебелите от масивна дървесина и по точно бюрата, за които говорим сега, са за частни жилища, където няма опасност чистачката да го надраска, докато го чисти с абразивна кърпа, например. Иначе стоят много красиво и величествено и за офиса на шефа, едно бюро, приличащо на някое от древните писалища на царете определено ще внесе респект, както у своите подчинени, така и у посетители и дистрибутори.

 

Следващият материал, от който най-често се предлагат офис бюра и мебели като цяло, е МДФ. Този материал представлява пресовани дървени частици, слепени чрез специални смоли. Заради невлагопропускливостта си и разнообразните си профили, мебелите от МДФ са много предпочитани. Цената им разбира се е с пъти по-ниска от тази за дърво. Поддръжката на офис бюро от МДФ е много по-лесна работа.

 

Прахът например не може да нанесе вреда, както и течностите, така както биха направили с мебел от масивна дървесина. Забърсването на бюро от МДФ става само с влажна мека кърпа, докато в някои случаи същата мебел, но изработена от масивна дървесина трябва да се полира със специални за целта препарати.

 

Последният материал, който се използва често за изработка на мебели е ПДЧ, който също е под формата на плочи, пресовани дървесни частици. Цената е по-ниска, отколкото на МДФ, но разнообразието на профили е ограничено до няколко нюанса, а и самият материал не предпазва от влага и мухъл, което ги прави неподходящи за изработка на мебели за кухня или баня. За офис бюро, обаче няма никакъв проблем да се ползват и ще бъдат точно толкова полезни и практични, колкото и бюрата от останалите материали.

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна