Logo

гр. Варна

Офис столове – видове и материали

Офис мебелите, макар да се състоят предимно от бюро и различни столове и шкафчета може да предложат богат асортимент. Например офис столове. Има толкова много видове, че ако сте решили да отваряте нов офис ще ви трябва сериозна помощ от интериорен дизайнер. Въпреки, че безспорно най-удобните си остават кожените, с въртяща основа, с висока облегалка и удобни подлакътници. Което ги прави обаче доста по-скъпи от останалите.

 

И все пак нека да разгледаме видовете офис столове, които могат да влязат в употреба на всеки офис, в който хората се налага да седят дълго време на едно място. На първо място те трябва да са удобни и комфортни. Заради обездвижването могат да настъпят доста сериозни здравословни проблеми, като разширени вени на краката, наднормено тегло, особено, ако след работа не остава време за тренировки и много други не особено приятни последствия от дългото седене по осем часа на един стол.

 

Разбира се най-доброто, което можем да направим е така да организираме програмата си, че да ви остава време в края на деня да поспортувате малко. Но това не означава, че трябва да пренебрегнете комфорта си по време на работа, за сметка на спорта след това. И ако началника ви цени кадрите си, то той би се заинтересувал живо кои точно офис столове ще са удобни за неговите служители, а не само за негова милост.

 

Основно офис столовете са два вида – с кожена и с текстилна тапицерия. И двата вида са изработени от тръбна мебел.

 

Разбира се най-предпочитаните и най-скъпите безспорно са офис столове, с висока кожена облегалка, с въртяща основа, с подлакътници и възможност за отпускане назад на облегалката. В един такъв стол може и да не усетите кога ще мине работния ви ден. Но има една малка неудобна подробност – прекаленото заседяване в стол с кожена тапицерия може леко да ви накара да се изпотите. Особено, ако кожата не е естествена, а някаква изкуствена имитация. А повечето столове са именно с такава тапицерия.

 

Следващият и малко по-евтин модел, са офис столове, които са с малко по-малка седалка и облегалка и не предлагат толкова голям наклон на облегалката на стола.

 

Те не са много по-малко удобни от предния модел, просто са по-леки, което ги прави по-маневрени. А и в някои случаи не е особено приятно да се чувстваш все едно си полегнал на стола си.

 

Стигаме и до тези офис столове, които са изработени от тръбна мебел, с пластмасови части, като подлакътниците и задната част на облегалката. Те са с тапицерия от текстил и са много по-евтини от кожените. По-леки и маневрени са, също така и не позволяват да ви се спарят някои части от тялото. Вярно, че не са толкова удобни като кожените, на някои модели, на които може да си полегнете в офиса, докато например измислите как да изготвите отчета за месеца, но са много по-добро и удобно решение от някои, които не са нищо повече от малко метал и седалка, прикрепена за тръбите, и нямат много дунапрен под тапицерията. Те са едни от най-евтините офис артикули и поради това доста офиси ги предпочитат.

Мебели по поръчка

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Автосервиз Инфинитибокс Варна - професионално обслужване, диагностика и ремонт на всякакви автомобили

Мебели Дибо във Facebook

работно време

Мебели по поръчка Дибо-21 са на Ваше разположение в следното работно време:

Понеделник
8:00 AM – 7:00 PM
Вторник
8:00 AM – 7:00 PM
Сряда
8:00 AM – 7:00 PM
Четвъртък
8:00 AM – 7:00 PM
Петък
8:00 AM – 7:00 PM
Събота
Затворено
Неделя
Затворено

гр. Варна