Logo
 
 

  0888 869 707

Женското ъгълче, наречено будоар

Всеки член на едно семейство има нужда от своя стая, която да бъде обзаведена по негов вкус, за да се чувства комфортно в нея. 

Например децата обожават стаята им да е възможно в най-ярките цветове, идеална за забавление и игри. Родителите обръщат внимание на спалнята и гостната  за собствен комфорт.  Ще обзаведем женското ъгълче  защото то е важна част от живота на всяка жена. Грешно е сравнението на женската спалня с будоар. Французите са измислили будоарът и в превод означава – сърдя се, през 17 век в двореца имало обособена стая , в която светските дами почивали и се уединявали ако били ядосани, сърдити или гневни.

 

С течение на времето будоарът станал любимо място на дамите - там те клюкарствали на воля, водели съкровени разговори и пиели вино. Това наложило обновяване на будоарът и снабдяването с нови и скъпи вещи.

 

Будоарът е мястото на жената, той е типично женски ъгъл, стая за отдих, почивка и релаксация, но  в никакъв случай не трябва да се бърка със спалня.  В течение на времето започнали да го доближават до спалнята и започнал да изпълнява женски функции.  Там стопанската се отпускала, грижела за себе си и пишела писма.

 

Будоар в днешно време?

 

Моделиерите, създавайки интериорите и мебелите за своите клиентки живеещи самостоятелно  наричат спалните будоари. Това е спалня със нотка френски стил. Този стил се изразява в голямо,разкошно и скъпо легло с много на брой възглавници.

 

В България будоарът , женското ъгълче се намира в спалнята на съпрузите. Поради невъзможността или липсата на помещение. Много от жените избират за уют малко ъгълче в спалнята. Неизменна част от него са тоалетната масичка  на нея жената се разкрасява) и огледалото то трябва да е голямо и с приглушена светлина.

rText$$$172%%

Показаните на сайта продукти са само илюстративни проекти от наши клиенти и са създадени по поръчка изцяло спрямо техните изисквания.

Мебели Дибо-21 цени Вас и Вашите специфични нужди и за да сме изцяло от полза за Вас, моля свържете се с нас и ние ще Ви направим точна оферта.

0888 869 707

eosdibo@abv.bg

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Телефон:
0888 869 707

Мебели Дибо в

Мебели Дибо-21 във Фейсбук

www.mebelidibo.com 2016 © All rights reserved