Logo
 
 

  0888 869 707

Как визуално да уголемим малката спалня

Не винаги макар да сме искали нещо голямо, можем да го получим. В днешно време малко са хората, които биха се похвалили, че живеят буквално „ларж” и на широко. Ако и вие сте обаче от мнозинството, което трябва да живее в типичен панелен апартамент за страната, трябва да организирате жилището си така, че да се чувствате добре в него. Това, че е малко, не означава автоматично, че ще трябва да се притискате, ограничавате и лишавате от специална подредба на мебелите. Малкото жилище може да стане един чудесен, уютен дом, където всяко нещо да си е на мястото.

 

Например, ако вашата спалня по поръчка не е така голяма, както ви се иска или налага, то спокойно може да използвате няколко специални трика и да я разширите. И не, няма нужда да избивате стени. Просто следвайте следващите интериорни съвета, и съвсем скоро ще имате желаната спалня. А някои от правилата са приложими и за други стаи.

 

Прозорците в спалнята. Погледнете по-добре вашите прозорци в спалнята. Вероятно им сложихте само по едно перде и…готово. Всъщност прозорците са един от елементите, които най-успешно могат да разширят стаята. А ако са по-високи, и стаята ще изглежда по-голяма. Например може да им сложите по-високи от обикновените корнизи, като така ще ги уголемите. Те се поставят на височина около 25 сантиметра от горния край на прозореца. След това си изберете завеси в светли тонове и от леки, ефирни материи, които ще направят мястото още по-просторно. Обратно на това тежките, плътни завеси стесняват пространството.

 

Цвят на стените. За цвета на стените в спалнята, е добре да изберете нещо по-светло. Като бебешко розово, синьо или пък светло зелено. Не боядисвайте стените в тъмни, наситени цветове, защото така още повече ще смалите пространството.

 

Мебелите. Нека мебелите по поръчка в спалнята да са в ниша или разположени под ъгъл, така че хем да създават по-интригуващ акцент, хем да имате повече място за вещите си. Като например легла с чекмеджета или шкафове под матрака. Може да си вземете и малка масичка с чекмедженца, която да ползвате като писалище, стойка за нощната си лампа и място, в чийто чекмеджета държите важните неща.

 

Огледало. Вместо да вземате от онези големи гардероби с огледала, си вземете едно голямо огледало и го сложете на стена, където няма нищо друго. Това е един чудесен начин да създаде оптична илюзия за голяма стая. А ако сложите и нощна лампа или такава на стойка до огледалото на пода, тогава вече ще получите по-светла и просторна стая. Поне визуално.

 

Ако ви се занимава да метете килими, може да поставите интересен килим в спалнята, който да се превърне в акцент на тази стая.

 

Вместо да мятате където ви паднат книги, гримове и други аксесоари, по-добре си вземете стенни стелажи и ги подредете на тях. Подредена, спалнята изглежда по-голяма. А най-малкият безпорядък може да я превърне визуално в още по-малко помещение.

rText$$$172%%

Показаните на сайта продукти са само илюстративни проекти от наши клиенти и са създадени по поръчка изцяло спрямо техните изисквания.

Мебели Дибо-21 цени Вас и Вашите специфични нужди и за да сме изцяло от полза за Вас, моля свържете се с нас и ние ще Ви направим точна оферта.

0888 869 707

eosdibo@abv.bg

Logo

© Мебели Дибо-21

Професионална изработка на мебели по поръчка за град Варна

Телефон:
0888 869 707

Мебели Дибо в

Мебели Дибо-21 във Фейсбук

www.mebelidibo.com 2016 © All rights reserved